Promosi Ohsem

SELESAIKAN MASALAH KULIT LELAKI UNTUK MEREKA YANG TERDEDAH PANAS

 

 

 

“Dah cuba bermacam produk tapi masih berminyak dan jerawat tak hilang langsung..”

 

Mesti ada dikalangan kita yang pernah alami masalah kusam, berminyak dan jerawat yang aktif, betul?? Jom saya share rahsia bagaimana abang kontraktor ini menghilangkan masalah jerawat dan kulit berminyaknya yang serius sekaligus mencerahkan kulit dengan pantas seawal 3hari selepas menggunakan Raysha Skinz.

 

Beliau dulu pun rajin mencuci muka kerana selalu terdedah panas sepanjang hari. Namun selang beberapa hari, kulitnya menjadi semakin sensitif, makin berminyak dan ditumbuhi jerawat di seluruh muka.

Tapi sekarang selepas guna Raysha Skinz Glutatin, wajahnya makin bersih tanpa jerawat dan berminyak. Malah nampak lebih cerah berbanding dulu.

 

 

Jom baca perkongsian beliau tentang bagaimana produk RAYSHA SKINZ ini membantu atasi masalah jerawat dan kulit berminyak seawal 3hari penggunaan.

“Sebelum ni, saya pernah give-up dengan produk skincare biasa. Bila turun site, kulit saya selalu berminyak. Paling saya benci, jerawat. Dah la naik merata, makin susah nak hilang. Dah macam-macam usaha saya buat. Tapi masih tak ada perubahan. Sehinggalah orang rumah saya rekemen produk ni. Lepas seminggu dua saya pakai, jerawat saya semakin hilang. Minyak pun dah berkurang. Ramai tegur muka saya makin cerah sekarang. Paling best, sejak saya pakai skincare ni, kulit rasa makin selesa walaupun kerja ditengah panas. Overall produk ni memang terbaik untuk saya.”

 

- Encik Reduan, Selangor 

 

 

 

Sebenarnya kulit lelaki lebih tebal 25% berbanding wanita kerana mempunyai tekstur wajah yang lebih kuat. Oleh sebab itu, lelaki memerlukan cara penjagaan kulit yang berbeza berbanding wanita terutama masalah sebum seperti kulit berminyak dan jerawat bila terdedah panas setiap hari. Walau bagaimanapun, rembesan kelenjar sebum yang berlebihan dirujuk sebagai punca untuk mencetuskan kebanyakan pertumbuhan jerawat dan berminyak.

 

Unit pilosebaceous adalah gabungan folikel rambut dan kelenjar minyak pada kulit. Unit-unit ini bertanggungjawab merembeskan bahan berminyak yang dipanggil sebum. Walau bagaimanapun, disebabkan banyak faktor (seperti ketidak seimbangan hormon, tekanan, cuaca dan keadaan semula jadi kulit) kelenjar minyak boleh didorong untuk menghasilkan sebum lebih daripada biasa.

Jadi tak hairanlah kalau ramai orang yang mudah naik jerawat bila muka berminyak. Bagi yang ada masalah begini, biasanya jerawat akan muncul beberapa hari kemudian. Paling tension kalau keluar pula jerawat batu yang besar dan berbiji. Bukan saja menyakitkan, tapi juga agak memalukan untuk dilihat.

 

Bagaimana Produk Ini Membantu Hilangkan Jerawat dan Berminyak Dengan Cepat Secara Semulajadi?

 

Masalah jerawat perlu ditangani segera kerana ia boleh menyerang pada semua jenis kulit. Kulit berminyak paling mudah dijangkiti jerawat. Kulit kering mungkin susah untuk dijangkiti tetapi masalah kulit yang serius mungkin berlaku semasa terdedah panas. Kulit biasa juga mudah terdedah jerawat walaupun tak seteruk seperti kulit yang lain. Sebab itulah kita gunakan GLUTATIN!!