5 SEBAB PENTINGNYA DETOX UNTUK WAJAH

17/08/2018 0 Comment(s)5 SEBAB PENTINGNYA DETOX UNTUK WAJAH


“Wah, flolesnya kulit dia..” Inilah ayat yang selalu terlintas dalam hati setiap kali memandang wajah orang yang bersih glowing daripada sebarang cela. Bukan wajah orang perempuan saja, kini semakin ramai lelaki yang mempunyai kulit muka yang bersih, floles dan glowing.

Tapi untuk memiliki kulit wajah cantik bersih bukanlah satu perkara yang boleh dilakukan dengan sambil lewa. Disiplin diri dalam mencuci wajah menggunakan pencuci muka yang betul amat diperlukan bagi mendapatkan hasil yang diingini.

Tahukah anda, Detox atau detoksifikasi merupakan satu proses paling penting dalam membersihkan kulit dari segala kotoran dan racun yang tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk/melekat di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama?

Jom kita scroll satu persatu, untuk anda tahu 5 sebab kenapa detox wajah adalah langkah paling mudah, penting dan paling berkesan yang boleh dilakukan setiap para wanita bermula seawal usia remaja bagi mendapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik.


 

1. Mencerahkan Wajah

Racun atau bakteri yang terdapat pada wajah dapat merosakkan kulit muka menjadi lebih kusam sehingga kulit wajah nampak lebih tua. Dengan detox wajah yang betul anda dapat mencerahkan wajah dan kulit kembali lebih muda.


 2. Basmi Jerawat

Punca jerawat di wajah disebabkan adanya racun berupa debu, asap, serta polusi udara yang melekat pada pori wajah dan sulit untuk menghilangkannya. Jika kulit kita alergi terhadap masalah ini ia akan menyebabkan jerawat timbul di wajah anda berulang kali. Salah satu solusi untuk menghilangkan bekas dan jerawat adalah dengan melakukan detox pada kulit wajah bagi menghilangkan bekas jerawat dan mematikan jerawat aktif.


 3. Meremaja Kulit

Peremajaan kulit merupakan satu cara yang paling cepat untuk mengatasi kulit kering yang terlihat tampak lebih tua. Detox dapat mengeluarkan racun yang menjadi penyebab utama penuaan pada kulit. Dengan keluarnya racun maka plak kotoran yang menempel pada kulit dapat hilang seketika dan membuat kulit tampak cerah dan muda.


 4. Menghilangkan Bintik Hitam

Anda memiliki bintik hitam di wajah ? Salah satu penyebab bintik hitam tersebut adalah toxin dan bakteri yang melekat pada wajah seperti debu dan asap kotor. Detox membantu membuang bintik hitam tersebut sehingga kulit menjadi tampak lebih putih dan segar.


 5. Menghindari Penuaan

Manfaat utama detox wajah adalah untuk mencegah penuaan pada kulit, wajah merupakan salah satu lokasi yang sangat penting dan bertanggung jawab terhadap penuaan. Menghilangkan bintik hitam, racun, serta toxin lain dari wajah adalah fungsi detox sehingga wajah kelihatan lebih muda dan mampu mencegah penuaan pada wajah.

Leave a Comment